Tävlingsinformation / PM 2020-07-07T08:40:06+01:00

Tävlingsinformation / PM

Brudfjällsracet 2020

Tävlings PM
Välkommen till årets, den
nionde upplagan av Brudfjällsracet. Tävlingen går av stapeln den 11 Juli 2020 med första start kl. 09:00 och har distanser mellan 8 km och 47 km. Vi samarbetar med Framtidens IK, Melleruds kommun, Reklambyrån Ingrid:gopa och Dalslandssparbank. Vår förhoppning är att leverera Sveriges trevligaste cykellopp för såväl eliten som den glada motionären.

Nytt inför 2020
Start och mål i Håverud och lite justerad bansträckning. Starten är vid Kanalmuseet mitt emot Dalslandscenter.

Startavgifter
O.B.S!!! pga Covid-19 så finns ingen tävlingsklass utan den ersätts med snittfart över 40 km/h Alla klasser är motionslopp.

Nummerlappar/Chip
Nummerlappar och chip går att hämta ut på tävlingsdagen från 08:00 utanför Kanal museet vid Dalslandscenter i Håverud. Nummerlappen/Chip skall vara uthämtad senast 45 min innan start. Chip återlämnas direkt efter målgång. 
För att göra den här dagen så trevlig som möjligt ber vi alla deltagare att visa hänsyn till varandra! Säkerheten kommer alltid först och ett leende är alltid välkommet!

Omklädning / Dusch
Håvåsen Fotbollsanläggning ca: 1,5 km från start & målområdet. O.B.S!!! pga Covid-19 så Duschar vi och byter om hemma.

Bansträckning
Start i Håverud upp över Akveduksbron och genom Åsensbruk mot Mellerud – sedan höger mot Anolfsbyn fram till Tegen där man tar höger ner till Dals Långed – höger igen ut på Stenebyvägen/Enetsvägen fram till Brudfjällsvägen tar vi tar höger och kör över Brudfjället fram till Håverud och målet på Toppen av Akveduktsbron.

Depå
Akveduktsbron i Håverud vid varvning(ingen varvning i år). Vätska och lättare förtäring. Ingen Depå  pga Covid-19

Målgång
Vid målgång serveras mat i anslutning till startområdet vid uppvisande av nummerlapp och matkupong.
– Maten ingår i startavgiften. O.B.S pga Covid -19 så serverar vi ingen mat vid målgång i år

Höljen Runt
Här cyklar den glada motionären och här är det gladast som vinner. Ingen tidtagning utan det handlar om att umgås och att vara i rörelse för hälsans och gemenskapens skull. O.B.S!!! pga Covid-19 så ställer vi in detta 2020 och vi kommer igen 2021.

Företagskampen
Här får Företagen visa sin kämparanda på Brudfjällsracet 47 km.
Minimum tre deltagare i varje lag. Det är lagets tredje bästa tid som blir lagets tid som räknas i företagstävlingen. O.B.S!!! pga Covid-19 så ställer vi in detta 2020 och vi kommer igen 2021.

Covid-19
Vi uppmanar alla till att följa HVM´s direktiv läs mer på https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-arrangorer-av-evenemang/ . Håll avstånd, tänk på hygien, vi serverar ingen mat vid målgång i år, ta ansvar och tänk efter före.

Startgrupper

Vi blir tvungna att begränsa distanserna till 47 km för att få tillräckligt med tid mellan starterna för att kunna försäkra oss om endast 50 personer samtidigt på banan. Vi utgår ifrån att ni klarar varvet på 2h ca: 23,5 km/h i snitt gäller alla grupper utom sista gruppen med start 15.15

Ledarbil/MC
MC eller bil kommer leda och följa cyklisterna på Brudfjällsracet 141 km Tävlingsklass, ändras till 47 km med snitt över 40 km/h – dessa är utrustade med första hjälpen men inte slangar/pumpar m.m. Två timmar efter sista start kommer en ”kvast”bil köra banan och här kan man få assistans om så behövs här kommer finnas slang och även kärra ifall cykeln eller cyklisten fått nog.

Priser och klasser
Priser: pga covid-19 ingen tävling inga priser. Diplom: kommer att delas ut vid målgång till varje deltagare som genomfört sitt åtagande om så önskas. Klasser: Tävling inställd alla starter är Motion och begränsade till 50 startande. O.B.S pga Covid -19 mailar man oluf.skoogh@vattenfall.com om man önskar diplom och får detta elektroniskt.
Vid frågor kring detta kontakta Oluf Skoogh 0730-3133 36

Återbud
Vid ett återbud återbetalas halva startavgiften fram till
1 April.

Inställt
Vid inställt lopp kommer vi att återbetala halva startavgiften.

Mat
Serveras vid målgång.O.B.S pga Covid-19 serveras ingen mat vid målgång

Finns viss förtäring att köpa vid Dalslandscenter. Inom 1km avstånd finns affär, kiosk och pizzeria.

Arrangörer
SOSEVENT & Framtidens IK

Tävlingsledare
Oluf Skoogh 0730-3133 36

Övrigt
Vid övriga frågor ring eller maila oss.                                                           

Anneli Skoogh/Arvidsson

 arvidssonanneli@gmail.com
Oluf Skoogh
0730-3133 36
oluf.skoogh@vattenfall.com