Tävlingsinformation / PM 2019-01-21T21:09:13+00:00

Tävlingsinformation / PM

Brudfjällsracet/Rundan 2019

Tävlings PM
Välkommen till årets, den åttonde upplagan av Brudfjällsracet. Tävlingen går av stapeln den 11 Maj 2019 med första start kl. 10:00 och har en totalsträcka på cirka 116 km/47 km. Vi samarbetar med CK Wänershof, Melleruds kommun, Ingridgopa och Dalslandssparbank. Vår förhoppning är att skapa Sveriges trevligaste cykellopp för såväl eliten som den glada motionären.

Nytt inför 2019
Vi kommer att återinföra företagskampen och även sätta en kulturell fägring på Rundan.
Så ge järnet och ha en fantastisk upplevelse önskar vi från Brudfjällsracet

Startavgifter
Kostnaden för en startplats i tävlingen eller motionsloppen är från 15/10-14 250/200 kr och gäller fram till den 31 dec -18.

Anmälan från 1/1-18 till 30/4 är 450/400 kr och efteranmälan på webben 1/5 -8/5 är 650/600 kr

Efteranmälan på plats sker från 8.00 fram till och med 9:30 på tävlingsdagen och kostar 650/600 kr.

Nummerlappar/Chip
Nummerlappar och chip går att hämta ut på tävlingsdagen från 08:00 vid Rådahallen. Nummerlappen/Chip skall vara uthämtad senast 30 min innan start.
För att göra den här dagen så trevlig som möjligt ber vi alla deltagare att visa hänsyn till varandra! Säkerheten kommer alltid först och ett leende är alltid välkommet!

Omklädning
Inför starten sker omklädning i Rådahallen för den som önskar och efter målgång likaså. Dusch, bastu och klädskåp allt som en glad cyklist behöver.

Bansträckning
Längsmed banan kommer funktionärer att stå och visa vägen, även banmarkeringar kommer att finnas. Hela banan går längs med vattendrag, skogar och små samhällen. Vätskedepån finns i Håverud och passeras efter ca 24 km för Rundan och efter 45 och 90 km för Racet
Starten är vid Rådahallen (Bergsgatan) i Mellerud. Banorna går sedan längs med väg 166 mot Bäckefors, tar av höger mot Tegen här fortsätter Racet rakt mot Mustafors/Dals Långed och rundan höger mot Upperud och Håverud och samma väg tillbaka till Mellerud. Från Dals-Långed fortsätter Racet längs Stenebyvägen fram till Brudfjällsvägen där man tar höger mot Brudfjället, Håverud och tillbaka via Tegen till Mellerud och Rådahallen.

Målgång
Vid målgång serveras mat i direkt anslutning till målet vid uppvisande av nummerlapp.
– Matservering ingår i startavgiften.
– Cafeteria finns i Rådahallen kaffe/läsk godis/kakor.

Företagskampen
Flera Företag kommer att visa sin kämparanda i Brudfjällsrundan och cykla 47 km i natursköna Dalsland för att erövra vandringspokalen för bäst trampande företag.

Minimum två deltagare i varje lag. Den totala tiden av lagets två bästa tider blir lagets tid som räknas i företagstävlingen.

Kontroller
Det kommer att finnas 1 vätskedepå Håverud, denna passeras 2 gånger om du kör 116 km. Här kommer det att finnas vätska. Vätska och mat kommer även att serveras vid målgången vid Rådahallen. Depån i Håverud stänger 15.00 och målet i Mellerud stänger 17.15

Ledarbil/MC
MC eller bil kommer leda och följa cyklisterna på Brudfjällsracet 116 km – dessa är utrustade med första hjälpen men inte slangar/pumpar m.m. En timme efter sista start kommer en ”kvast”bil köra banan och här kan man få assistans om så behövs här kommer finnas slang och även kärra ifall cykeln eller cyklisten fått nog.

Priser och klasser
Diplom: kommer att delas ut vid målgång till varje deltagare som genomfört sitt åtagande om så önskas. Klasser: Motionslopp
Vid frågor kring detta kontakta Oluf Skoogh 073-977 6017

Återbud
Vid ett återbud återbetalas halva startavgiften fram till 15 April.

Inställt
Vid inställt lopp kommer vi att återbetala halva startavgiften

Mat
Serveras vid målgång vid uppvisande av nummerlapp. Finns även att köpa viss förtäring i Rådahallen. Inom 500m avstånd finns Restauranger, Pizzor och gatukök.

Arrangörer
SOSEVENT & CKW

Tävlingsledare
Oluf Skoogh 073-977 60 17

Övrigt
Vid övriga frågor ring eller maila oss.
Anneli Arvidssonarvidssonanneli@gmail.com
Oluf Skoogh
073-977 6017
skoogholuf@gmail.com